Drastične promjene u ŽRK Sinj: Trener dao ostavku, izabrana i nova sportska direktorica!

Nakon niza sjajnih vijesti vezanih uz ŽRK Sinj, ovih dana do nas su stigle informacije kako stvari baš i nisu osobito idilične, jer kako drugačije objasniti razlaz s trenerom uz još niz bitnih kadrovskih promjena…

Ono što je posebno upalo u oko bilo je imenovanje nove Uprave, može se reći i preslagivanje, što se dogodilo prije čak tri mjeseca, ali jednu takvu vijest nitko nije smatrao shodnim podijeliti s javnošću. Čudno, jer je riječ o klubu koji ima veliku težinu kada je sinjski sport u pitanju.

No, dobro. Ali ako je tada tomu bilo tako, onda je nejasno kako smo ostali uskraćeni i za informaciju da ŽRK Sinj od prije barem sedam dana dana ima novi trenerski dvojac na klupi i novog sportskog direktora.

Tragom tih informacija, odlučili smo provjeriti njihovu vjerodostojnost. Poziv je bio upućen prema dojučerašnjem treneru Josipu Borozanu koji nam je potvrdio da više nije u ulozi u kojoj smo ga gledali proteklih šest godina:

“Istina je da više nisam trener. Ne želim sada iznositi baš sve detalje ovakve odluke, ali mogu kazati da su se naša mišljenja po pitanju planova za sljedeću sezonu razilazila i da u toj varijanti nisam mogao pristati na neke stvari. Osjetio sam da bi u tom slučaju moj trenerski identitet bio kompromitiran i odluka je takva kakva je.”

“U svakom slučaju želim puno sreće djevojkama u Prvoj ligi, bit ću njihov najveći navijač. Razočaran jesam, puno sam sebe dao u ovo, ali što je tu je. Jedino bih želio napomenuti, jer ne želim da se nešto krivo shvati, nikakva plaća ili slično nije bilo upitno niti je zbog toga došlo do kraja suradnje.”, dodao je Borozan.

Doznajemo tako kako su novi trenerski dvojac Ana Križanac (glavni trener) i Marija Hrgović-Tomić (pomoćni trener), te kako će donedavna trenerica vratarki Višnja Ilić raditi u mlađim kategorijama, baš kao i Ljiljana Borozan. U radu kluba više ne sudjeluje niti Zvonko Borozankoji se povukao zbog svih navedenih događanja.

Na mjestu sportskog direktora umjesto Ljiljane Borozan, sada je Marina Pavić, još jedna dojučerašnja sinjska rukometašica, a jedino je na poziciji predsjednika kluba ostao Branko Matić. Članovi nove Uprave, uz spomenutog predsjednika su: Ante Duvnjak (dopredsjednik), Ljiljana Borozan, Vesna Boban (tajnik), Marina Pavić, Lovre Jadrijević i Nediljko Erceg.

Za komentar ove novonastale situacije tražili smo i čelnog čovjeka kluba, predsjednika Branka Matića, koji nam nije mogao javno otkriti kako i zašto je došlo do ovih neočekivanih i naglih promjena:

“Ja ću se suzdržati od iznošenja detalja, jer želim da prvo odradimo sastanak Uprave, da novi ljudi u Upravi donesu neke konkretne zaključke, da prezentiraju svoj plan, nakon čega ćemo imati jasniju situaciju te ćemo onda moći konkretnije razgovarati o svemu.”

Kako god da bilo, vrijeme će pokazati. Za sada nije poznato kada će uslijediti spomenuti sastanak Uprave nakon kojeg bi mnoge stvari trebale izaći na vidjelo. Nama ostaje da čekamo u kojem će se smjeru cijela ova zavrzlama rasplesti i tko će na kraju izvući deblji kraj.

Ponavljamo, za sada su ključni akteri ove priče zakopčani do grla, barem službeno, ali netko će s vremenom ipak morati dati na uvid javnosti zašto se sve ovo događa u trenutcima kada se pišu najljepše i najbolje stranice klupske povijesti.