Alkarova U12 momčad sjajna peta na Državnom prvenstvu u Zagrebu

U12 uzrast Škole košarke Alkar na Državnom prvenstvu koje se održava u Zagrebu osvojio je odlično peto mjesto, što je još jedno u nizu vrhunskih ostvarenja iz mlađih kategorija…

Pobjedama nad Zapadom, Trogirom i Borovom mlade snage Alkara prvog su dana natjecanja osigurale osminu finala u kojoj su bile bolje od Omiša rezultatom 30:21.

Četvrtfinale im je potom donijelo okršaj sa Zadrom koji se pokazao kao previsoka prepreka, ali tek nakon velike borbe u kojoj se utakmica rješavala u završnim minutama (36:28).

U razigravanju za petu poziciju Alkar je za protivnika imao Rudeš kojeg je svladao rezultatom 36:28, dakle istim kojim je u nešto ranijem terminu poražen od Zadra.

Osvojeno peto mjesto na državnom nivou je velik rezultat koji, uz ovogodišnje jednako dobre rezultate svih kategorija na državnim smotrama, dokaz da sinjska košarka ima itekako svijetlu budućnost.

KK Alkar:
Emanuel Domazet, Leandro Runje, Luka Radnić, Filip Buljan, Matej Galić, Ante Buljan, Vice Bogdan, Dorian Vujanović, Mario Marović, Gordan Mađor Božinović, Luka Kunac. Treneri: Damir Domazet i Roko Caktaš.

Rezultati:

SKUPINA
Alkar – Zapad 42:28
Alkar – Trogir 71:1
Alkar – Borovo Vukovar 53:34

OSMINA FINALA:
Alkar – Omiš Čagalj tours 30:21

ČETVRTFINALE:
Alkar – Zadar 28:36

ZA 5. MJESTO:
Alkar – Rudeš 36:28