Avanturističkim duhom ovaj vikend! “Gradski izazov”, “CA utrka” u dužini od stotinjak kilometara te “Do izvora Cetine” pedalajući 82 kilometra

Klub avanturističkih sportova Cetina adventure narednog vikenda organizira devetu po redu pustolovnu utrku Cetina adventure race, zatim Gradski izazov i biciklijadu Do izvora Cetin

Centralni događaj ovog pustolovnog vikenda, dakle Cetina adventure race, startat će u subotu s početkom u 7 sati ujutro, a svi natjecatelji podatke o ruti dobit će mailom, dakle bez brifinga, što je bio običaj ranijih godina.

Sama utrka sastoji se od tri discipline; Trekkinga, kajakinga i mountain bikea uz dodatne zadatke koji će biti postavljani na samoj stazi.

Natjecatelji će morati proći stazu u dužini između 100 i 120 kilometara, a sve to u zadanom vremenu od maksimalno 14 sati. Natjecati se mogu muški, ženski ili mješoviti timovi.

Nije nevažno spomenuti kako najbolje natjecatelje očekuju vrijedne nagrade, konkretno za prva tri tima osiguran je nagradni fond u visini od pet tisuća kuna.

Također, od 17 sati na stazu će i natjecatelji u Gradskom izazovu. Taj dio utrke nema dobnih ograničenja, zamišljen je za pojedince ili cijele obitelji, a cilj je pronaći zadane točke po gradu Sinju.

U sklopu ovog vikenda bit će održana i biciklijada u organizaciji Biciklističkog kluba Vlaji. Riječ je o sedmoj takvoj manifestaciji naziva – Do izvora Cetine. Biciklisti će ovom prigodom morati otpedalirati 82 kilometra.

Raspored:

Subota – 07,00 h: Cetina adventure race
Subota – 17,00 h: Gradski izazov
Nedjelja – 10,00 h: Biciklijada “Do izvora Cetine”